Geschiedenis van Original Lowe

Geschiedenis van Original Lowe

Oprichting van het bedrijf

Vanaf 1868 bestaat er al een bedrijf in Kiel, Duitsland onder de naam `P. Nicolaiser Jan. Maschinenfabrik´, dat o.a. kassen en andere agriculturele toepassingen produceert. Dit bedrijf wordt in 1920 overgenomen door Fritz Howald. Vanaf dit moment heet het bedrijf `F. H. Maschinenbauanstalt`. Als persoonlijke klerk (een taak die tegenwoordig ongeveer omvat wordt door de titel kantoormedewerker) wordt aangesteld Walther Schröder.

De uitvinding van het "Aambeeld principe"

Diezelfde Walther Schröder vindt in het jaar 1923 een nieuw soort schaar uit, die gebruik maakt van een vernieuwend hefboomprincipe dat tot het ´aambeeld principe´ wordt gedoopt. Er wordt patent op deze uitvinding aangevraagd, en de schaar krijgt de naam ´LÖWE 1´. Het scharen bedrijf heet nu Original Löwe. Deze naam komt van de bijnaam van Walther, die door zijn collega´s ´de leeuw´ wordt genoemd.

Uitbreiding naar andere markten

In 1923 breidt het Duitse bedrijf uit naar de markt van Italiё. In 1925 vindt een uitbreiding plaats naar Amerika, waar de verantwoordelijkheid voor distributie gedragen wordt door ´Seymour Smith & Sons´. De LÖWE  1 krijgt op de Amerikaanse markt de naam ´Snap Cut Pruner´. In de jaren na 1925 breidt Original Löwe uit naar Engeland (onder het ´Rolcut´ merk, 1933), Griekenland (1948), Denemarken, Japan, Australië, Nieuw Zeeland en Nederland (alle in de jaren 50).

Het bedrijfsteam over de jaren

In 1954 neemt uitvinder Walter Schröder het moederbedrijf ´Fritz Howaldt´ over. Drie jaar later sluiten zijn zonen Uwe en Rolf Schröder zich bij hem aan en wordt ´Fritz Howaldt` een familiebedrijf. Nadat Walther gestorven is nemen de broers het bedrijf in 1976 over. Rolf Schröder verlaat jaren later, in 1998, het bedrijf. In 2000 neemt de derde generatie Schröder, Dipl. Ing. Randolph Schröder, plaats in het bedrijf als CEO. In 2008, na 50 jaar managementfuncties in het bedrijf te hebben bekleed, neemt Uwe Schröder zijn verlof.

Het logo

In 1925, terwijl het bedrijf zich klaarmaakt voor de Amerikaanse markt, wordt ook de eerste versie van het logo gepatenteerd: de leeuw over het tandwiel. De leeuw is er voor de uitvinder Walter Schröder, terwijl het tandwiel het symbool staat voor de technologie.

Logos van Original Lowe

De ontwikkeling van het logo van Original Löwe

Het huidige bedrijf

In 2018 is Original Löwe leverancier van scharen in meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor staat echter nog steeds in Kiel, Duitsland. De Lowe scharen zijn nog steeds gebaseerd op het Aambeeld-principe van meer dan negentig jaar terug. Naast scharen voor de landbouw produceert Original Löwe ook andere industriële toepassingen, voor onder meer garages, timmerbedrijven, loodgieters,  en stoffeerders. U kunt hierbij denken aan profielscharen, verstekscharen, hefboomknippers en handringenpersen.

distributie landen van original lowe
Landen waarin distributie van Original Löwe scharen plaatsvindt
Vorig artikel 6 Algemene tips voor het snoeien van rozen
Volgend artikel Abutilon snoeien

Laat een reactie achter

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat ze hier verschijnen

* verplichte velden